Skuru IK

Handboll är en av Sverige största och mest populära lagsporter, vilket inte är så konstigt då handboll är en sport som både är spännande och fartfyllt. Handbollens starkaste fästen är Skåne samt Göteborgsområdet, men även i Stockholm med omnejd finns en hel del klubbar som till exempel Hammarby IF, Rimbo HK samt Skuru IK.

handboll

Skuru IK bildades redan i oktober år 1922, men det var inte förrän år 1950 som handbollssektionen bildades. Genom åren har laget haft en del framgångar på både herr- och damsidan, kanske främst på damsidan.

Skuru IK:s herrlag har som bäst legat i division 1, där man spelade mellan åren 1992 och 1997. Senaste säsongen spenderade man i division 3 östsvenska östra där man kom på en sjundeplats.

För damerna har det genom åren som sagt gått betydligt bättre. Redan under 1980-talet tog sig laget upp i den högsta serien och var sedan ett stabilt mittenlag utan att riktigt nå den där verkliga fullträffen. Något som dock ändrades 2001 när Skurus damer tog hem det första SM-guldet i klubbens historia, något man upprepade även 2004 och 2005. Efter det har laget fortsatt att tillhöra toppen i damernas elitserie. I våras tog man sig till SM-final, i vilken man dock föll mot Sävehof.

Förutom två seniorlag har Skuru IK även en bred ungdomsverksamhet med ett tjugotal ungdoms- och juniorlag. Ett inslag i verksamheten är den så kallade Skurucupen som spelas i början av september med runt 100 deltagande lag.