Handbolls VM

Efter att ha arrangerat VM 2011 och där med ynka en boll förlorat matchen om bronset mot Spanien så var det åtminstone några som hade hoppats på att Sverige nu var på väg att åter bli en stornation i handboll.Handboll

Hopp om ny storhetstid

Man kan säga att de som hoppats på detta fick sig en rätt rejäl snyting av faktumet att Sverige inte ens lyckades kvala till VM som då spelades i just Spanien, som också blev världsmästare på sin hemmaplan. Hoppfulla svenskar fick alltså se sitt landslag på nytt misslyckas efter framgången i både hemma-VM och OS i London året efter. Faktum är att Sverige är det land i världen som vunnit flest medaljer i VM.

Svenskryska dominansen

Under många år så var det Sverige och Ryssland som nästan alltid stod som opponenter i finalerna i mästerskapen. Under hela 90-talet så gick det inte ett VM utan att något av lagen tog en medalj. Till nästa års VM som båda lagen lyckligtvis har kvalificerat sig för är läget helt annorlunda. Om man ser på oddsen för turneringen som Tippat.se redovisar så ligger de på 21 gånger pengarna på Sverige och för Ryssland hela 50 gånger pengarna. Det är alltså inte speciellt troligt att något av lagen kommer att bli världsmästare.

Qatar 2015

Nästa år så spelas VM på nytt alltså, denna gången i Qatar. Sverige har som sagt lyckats kvala sig till en plats i slutspelet efter att man ganska lätt besegrat Rumänien med siffrorna 27-21. Hur det kommer att gå i mästerskapet är dock ovisst och med tanke på att storstjärnan och en av stöttepelarna i laget,  Kim Ekdahl du Rietz slutar i landslaget så ökar inte direkt chanserna för det svenska laget. Från lednings- och förbundshåll så menar man att det finns en del att arbeta med gällande att få spelare att fortsätta att spela för landslaget. Dock ska Ekdahl du Rietz anledning till att han slutar i blågult vara att hans knä inte håller.