För dig som precis börjat träna

Har du precis börjat träna? Att börja med något nytt är inte lätt, och motivationen är inte hög när det är något du inte är bra på.

Etablera en ny vana

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna att utöva fysisk aktivitet 150 minuter i veckan med måttlig intensitet för att må bra. En viktig faktor är att veta var du kan vända dig för att få stöd och inspiration när motivationen sviktar. Det händer de flesta i början och är en naturlig del av processen. Riksförbundet HjärtLung ger en rad tips till dig som vill etablera en ny vana; börja med det som känns lättast och låt det ta tid och inte minst vikten av att du belönar dig själv när du gör framsteg.

Klä dig bekvämt och funktionellt

Som nybörjare är det dessutom viktigt att få hjälp från början med träningen. Det tar ett tag att lära sig vad du ska göra, hur du ska göra det och främst; hur du ska klä dig för att känna dig bekväm. Att känna sig bekväm när du tränar är inte bara viktigt för din prestation, det är även en framgångsfaktor för att behålla motivationen. Öka dina förutsättningar att lyckas genom att hitta funktionella och bekväma träningskläder som fungerar för dig.