Damerna underdogs inför EM

Det är nu mindre än en månad kvar till dess att det är dags för de svenska handbollsdamerna att sätta sig på planet som tar dem mot Kroatien och Europamästerskapen – vilket blir den lätta resan.Handboll

Tuff resa redan i gruppen

För någon enkel resa kommer laget inte att få därefter när gruppspelet drar igång och det är dags att visa vad man går för. I gruppen har man förutom sig själva också Tyskland, ena hemmanationen Kroatien samt Nederländerna. Till Helsingborgs Dagblad så säger dock förbundskapten Thomas Sivertsson att trots att det är en svår grupp så lyckades man undvika att få Frankrike i lottningen, vilket är bra eftersom laget tidigare haft stora svårigheter mot just fransyskorna.

Slå underifrån – Så svenskt det kan bli

Om vi ser på det svenska lagets chanser så bör man till att börja med fundera över vad det är man har chansen till. Sneglar man på oddsen som spelbolagen satt inför turneringen så ligger det svenska på 40 gånger pengarna, vilket är det femte högsta av alla deltagande länder i turneringen. Så med det i bakhuvudet så kan man nog se att det är inte guldet som man ska fundera på, utan snarare om lagets chanser att ta sig vidare från gruppen till ett eventuellt slutspel.Och sett till detta så är oddsen genast lite bättre med svenska ögon sett. För från gruppen så tar sig hela tre lag vidare, vilket i praktiken kan komma att innebära att det bara krävs en enda svensk seger i gruppspelet för att kunna gå vidare. Detta eftersom i gruppen finns även ett av de fyra lag som är sämre rankat än Sverige, nämligen Nederländerna. Så vinner man mot Nederländerna så är det troligt att man ska gå vidare eftersom det är desto mindre troligt att något av Tyskland och Kroatien ska förlora sina matcher mot dem.Favoriter inför turneringen är Norge och den andra hemmanationen, Ungern. Slutspelet spelas lämpligt nog i Ungern, så det är inte otroligt att det blir en hemmaseger i årets EM-turnering.